Lauk ini sangat savuri dan memberi kontras menarik apabila dihidang bersama lauk berkuah masam atau nasi putih. Daging luncheon masak akan menyerap rasa rempah dan mempunyai tekstur yang lembut. Hidangkan dengan sayur rangup atau raitha untuk hidangan sempurna.
Lauk ini sangat savuri dan memberi kontras menarik apabila dihidang bersama lauk berkuah masam atau nasi putih. Daging luncheon masak akan menyerap rasa rempah dan mempunyai tekstur yang lembut. Hidangkan dengan sayur rangup atau raitha untuk hidangan sempurna.
Hidangan: 4
Masa penyediaan: Ringkas
Hidangan: 4
Masa penyediaan: Ringkas
3 sdm minyak masak
1 bunga lawang
2 cengkih
1 biji buah pelaga
1 sdt jintan putih
1 bawang saiz sederhana, dikupas dan dicincang
1 sdm pes halia bawang putih (rujuk bahagian Petua)
1 tin luncheon babi (400g), dipotong dadu
7-8 daun kari
1 cili merah hidup, dihiris
1 tomato saiz sederhana, dicincang
½ sdt serbuk kunyit
1 sdt serbuk jintan putih
1 sdt serbuk ketumbar
2-3 sdt serbuk cili
Garam secukup rasa
½ sdt garam masala
3 sdm minyak masak
1 bunga lawang
2 cengkih
1 biji buah pelaga
1 sdt jintan putih
1 bawang saiz sederhana, dikupas dan dicincang
1 sdm pes halia bawang putih (rujuk bahagian Petua)
1 tin luncheon babi (400g), dipotong dadu
7-8 daun kari
1 cili merah hidup, dihiris
1 tomato saiz sederhana, dicincang
½ sdt serbuk kunyit
1 sdt serbuk jintan putih
1 sdt serbuk ketumbar
2-3 sdt serbuk cili
Garam secukup rasa
½ sdt garam masala